Ferrera sleurt verdediger door het slijk: Daar word ik helemaal gek van

Ferrera sleurt verdediger door het slijk: "Daar word ik helemaal gek van"

26-10-2016 23:48

KV Mechelen ging woensdagavond met 2-0 onderuit tegen RSC Anderlecht in het Constant Vanden Stockstadion. De wedstrijd kon er echter helemaal anders uit zien, maar Malinwa miste enkele grote kansen, waaronder een penalty.

Bovendien pakte Mechelen opnieuw een rode kaart. Vooral daarmee kon trainer Yannick Ferrera helemaal niet leven. "Ik word daar helemaal gek van", aldus Ferrera op de webstek van Malinwa. "Bjelica pakte in Charleroi al twee dom geel. Na die schorsing verwacht je toch dat hij niet meer dezelfde fouten zal maken? Hopelijk kunnen we hier iets uit leren, maar dat heb ik enkele weken geleden ook al gezegd."

"Wat ik hieraan kan doen? Ik kan mijn spelers toch moeilijk bedreigen of zware boetes opleggen? Ik verwacht van mijn spelers dat ze zich als professionals gedragen, want dit brengt iedereen in de problemen", aldus Ferrera, die ook niet kon leven met het feit dat Nicolas Verdier de penalty opeiste, terwijl Seth De Witte was aangeduid.

"We zullen dit allemaal intern moeten bespreken. Er waren twee sleutels voor deze wedstrijd: discipline en afspraken. We hebben tegen beide gezondigd. Iedereen moet nu naar zichzelf kijken en leren uit zijn fouten. Ofwel blijven we meedraaien in de middenmoot, ofwel mikken we op de suptop. Waar je staat op het einde van het seizoen, hangt vooral van jezelf af."