Mertens en Nainggolan helpen ploeg aan zege, opluchting bij Inter

26-10-2016 23:04

Frank de Boer heeft weer wat lucht als trainer van Internazionale. De thuiswedstrijd tegen Torino leverde woensdagavond een broodnodige overwinning op: 2-1. Het was zijn eerste competitiezege sinds september. Bij Napoli en AS Roma waren er Rode Duivels belangrijk.

Opnieuw was Mauro Icardi de grote man bij Inter, met twee doelpunten. De thuisclub werd in het eigen Giuseppe Meazza in het zadel geholpen door Joe Hart, de Engelse doelman van Torino. Tien minuten voor rust verwerkte hij een te harde Inter-steekpass slecht, waardoor Icardi kon binnentikken: 1-0.

Dat leek hoe dan ook niet voldoende te zijn voor de drie punten. Na dik een uur spelen maakte Torino-topscorer Andrea Belotti de 1-1 voor de bezoekers en daar bleef het lang bij. Tot de 88e minuut. Icardi ontving de bal met rug naar het doel, draaide weg bij zijn tegenstander en vond de kruising: 2-1.

Tekst gaat door onder video

Door overwinning klimt Inter naar de tiende plek in de Serie A, met veertien punten. De Boer kreeg woensdag al een voorlopige baangarantie en zit door de overwinning weer wat steviger in het Milanese zadel.

In de top van de Italiaanse competitie stelden Juventus, Napoli en AS Roma niet teleur. De nummers één tot en met drie van de ranglijst wonnen van respectievelijk Sampdoria (4-1), Empoli (2-0) en Sassuolo (1-3). Dries Mertens was trefzeker voor Napoli. Radja Nainggolan voor AS Roma.