Weiler blijft excuses zoeken voor zwak voetbal: Het zijn nog geen vedetten

Weiler blijft excuses zoeken voor zwak voetbal: "Het zijn nog geen vedetten"

26-10-2016 22:48

RSC Anderlecht heeft woensdagavond moeizaam gewonnen tegen KV Mechelen. De troepen van René Weiler wonnen met 2-0 na doelpunten van Lukasz Teodorczyk en Youri Tielemans. Het voetbal van Paars-Wit was nog steeds niet goed, maar daar heeft trainer René Weiler een simpele verklaring voor.

"Deze zege doet deugd, want we hebben veel afwezigen momenteel. We hebben moeite om het spel te maken met onze jonge spelersgroep", aldus Weiler na de wedstrijd tegenover Play Sports. "Het belangrijkste vandaag zijn de drie punten en daarmee zijn we heel gelukkig."

Anderlecht heeft moeite om het spel te maken, maar in het aanvallende compartiment is enkel Alexandru Chipciu gekwetst. "De opbouw begint achteraan. Bij Davy Roef, die pas zijn eerste seizoen in de hoofdmacht speelt. Vandaag heeft hij ons wel een paar keer gered. Op het middenveld hebben we jonge spelers Youri Tielemans en Leander Dendoncker."

"Zij hebben misschien wel al ervaring, maar het is allemaal niet zo simpel. Het zijn nog geen vedetten. Ze willen dat ooit wel zijn. We hebben nog veel wedstrijden nodig om beter te worden. We maken nog veel fouten, maar dat is normaal. De jonge spelers zullen elke wedstrijd beter worden."