Charleroi gunt KRC Genk geen plaats in de top zes

26-10-2016 22:25

KRC Genk beleefde vorige week een paar aangename dagen, maar deze week werd het door Charleroi terug met de voeten op de grond gezet. Op speeldag twaalf van de Jupiler Pro League wonnen de Zebra’s met 2-1 van de Limburgers.

Voor de bezoekers begon de wedstrijd nochtans geweldig. Na amper vier minuten bracht Nikos Karelis KRC Genk al op voorsprong . Maar een paar minuten later hingen de bordjes alweer in evenwicht. Marco Bizot keerde onvoldoende een schot en Sotirios Ninis profiteerde. Van dichtbij tikte de Griek de gelijkmaker tegen de touwen. Voor de rust bleef de wedstrijd aangenaam om te volgen, maar doelpunten zagen we niet meer.

Na de pauze kregen de bezoekers het gaandeweg een pak moeilijker. Acht minuten voor tijd kraakten de Limburgers ook. Bédia kopte een vrije trap achteruit en Diany schoot Charleroi naar de drie punten. Door de zege blijft Charleroi derde in de stand met 23 punten. Dat zijn er drie minder dan leider Zulte Waregem. Na twaalf speeldagen staat KRC Genk amper op de achtste plaats. De Limburgers haalden amper 17 op 36.