Moeizaam Anderlecht houdt punten thuis tegen tien spelers van KV Mechelen

26-10-2016 22:20

Woensdag heeft Anderlecht opnieuw kunnen aansluiten met een zege. Tegen KV Mechelen won het met 2-0. De wedstrijd werd gekleurd door een rode kaart en twee strafschoppen.

Anderlecht moest de zorgen na de 2-1 nederlaag tegen Club Brugge wegspoelen. Dat moest het doen zonder de geblesseerde Kara Mbodj. In vergelijking met de wedstrijd op Jan Breydel ook geen Olivier Deschacht in de basis. Hij begon met slechts vijf andere op de bank. In een 4-3-3 mochten Stéphane Badji en Diego Capel wel starten.

KV Mechelen had zin in een echte wedstrijd en kreeg na vijf minuten de ideale kans om op voorsprong te komen. Plots dook Nicolas Verdier op in de zestien van de thuisploeg. Daar haalde Davy Roef de aanvaller neer en de bal ging op de stip. Gelukkig voor paars-wit herstelde Roef onmiddellijk zijn foutje. Roef maakte de elfmeter van Verdier onschadelijk en zo bleef het 0-0 in het Astridpark.

Anderlecht knokte zich in de partij. Van harte ging het allemaal niet. In bange dagen kunnen de Brusselaars gelukkig rekenen op Lukasz Teodorczyk. De Pool gaf eerst een mindere voorzet, maar na slecht ontzetten viel de bal weer in de voeten van Teodorczyk. De aanvaller twijfelde niet en trof in zijn vijfde wedstrijd op rij raak.

Na de openingstreffer bleven de fans op hun zitten. Goed voetbal bleef uit. Voldoende overtredingen waren er wel. Ook de nodige gele kaarten en uiteindelijk was er zelfs ook een rode kaart. Aleksandr Bjelica mocht gaan douchen na twee gele kaarten op zes minuten tijd.

Ondanks dat Anderlecht het in de tweede helft mocht opnemen tegen een man minder, bleef het moeizaam gaan voor de recordkampioen. Zelfs een deel van het licht viel uit. Anderlecht creëerde amper kansen. Bijna scoorde Teodorczyk de 2-0, maar de Pool trof de lat. Uiteindelijk had Anderlecht een strafschop nodig om op 2-0 te komen. Nils Schouterden maakte een overtreding op Stanciu net buiten de zestien, maar de bal ging op de stip. Youri Tielemans besliste de wedstrijd.

Door de zege blijft Anderlecht tweede in de stand.