Oppermachtig Club Brugge boekt eenvoudige thuiszege tegen Westerlo

26-10-2016 22:19
3

Jacky Matthijssen heeft geen prettige terugkeer gekregen in het Jan Breydelstadion. Westerlo ging met 4-0 onderuit tegen landskampioen Club Brugge.

De thuisploeg nam van bij het eerste fluitsignaal het heft in handen en mocht na een kwartier al juichen. Ruud Vormer bediende de aanstormende Dion Cools, die de 1-0 makkelijk tegen de netten tikte. De opdracht voor Westerlo werd nog een pak moeilijker toen Silvere Gonvoula met rood naar de kleedkamers werd gestuurd.

Nog voor de pauze gingen de boeken helemaal dicht voor de bezoekers. Vormer verdubbelde de score met een pegel na een afvallende bal. Club controleerde de wedstrijd tijdens de tweede helft tegen een onmachtig Westerlo. Toen Khaleem Hyland twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg, was de wedstrijd helemaal voorbij.

De thuisploeg moest nog even wachten, maar in slotfase scoorde Tomás Pina toch de 3-0 op aangeven van alweer Vormer. De afweer van Westerlo was helemaal afgebroken. Cools maakte het feest compleet met zijn tweede doelpunt van de avond. Club won afgetekend met 4-0 tegen Westerlo.