KV Kortrijk geraakt op eigen veld niet verder dan gelijkspel tegen Eupen

26-10-2016 22:21

KV Kortijk en Eupen hebben elkaar woensdagavond in evenwicht gehouden. Na een slappe vertoning was de eindstand op het veld van Kortrijk 1-1.

De thuisploeg leek nog te slapen in de openingsfase. Eupen profiteerde bijna, maar Birger Verstraete bracht redding op de lijn. Kortrijk leek wakkergeschud en na twintig minuten was Elohim Rolland goed gevolgd om de gevleide 1-0 binnen te tikken. Even later was de wedstrijd bijna beslist. Idris Saadi maakte bijna de goal van het jaar. De topschutter toverde een prachtige omhaal uit zijn sloffen, maar de bal ging een halve meter naast de kooi van Eupen.

Vlak voor de pauze waren de bezoekers dicht bij de gelijkmaker, maar Henry Onyekuru faalde oog in oog met Thomas Kaminski. Meteen na de koffie mocht Eupen wel juichen. Luis Garcia knalde een afvallende bal voorbij Kaminski, die de lage schuiver niet goed beoordeelde. Kortrijk probeerde het tij nog te keren, maar faalde in de afwerking. Het vizier van Idir Ouali en Saadi stond niet goed afgesteld in de tweede helft.