FA licht tipje van de sluier op over opvolging Allardyce: 'Aannemelijke kandidaat'

FA licht tipje van de sluier op over opvolging Allardyce: 'Aannemelijke kandidaat'

26-10-2016 20:03

Gareth Southgate lijkt steeds meer de belangrijkste kandidaat om Sam Allardyce permanent op te volgen als bondscoach van Engeland. Volgens bondsvoorzitter Martin Glenn hebben de resultaten in november geen invloed op de keuze van de FA.

Engeland neemt het 11 november in de WK-kwalificatie op tegen Schotland en vier dagen later wacht een vriendschappelijk duel met Spanje. "Gareth is een aannemelijke kandidaat, hij is bekend met internationaal voetbal, heeft geweldig werk verricht bij Jong Engeland en wil dat vertalen naar het nationale elftal", zegt Glenn tegen Sky Sports.

Southgate stond voor het eerst aan het roer tijdens de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Malta (2-0 winst) en Slovenië (0-0). De oud-trainer van Middlesbrough staat ook komende maand in ieder geval nog aan het roer. "Ook al doet hij het niet goed tijdens de komende twee wedstrijden, dan nog zal hij een goede kandidaat zijn. Je beoordeelt een manager niet op één of twee wedstrijden', stelt Glenn.

De bondsvoorzitter ziet voldoende kwaliteit. "Maar de angstfactor zit ons in de weg. Wanneer een speler het Engeland-shirt aantrekt, krijg je vaak niet dezelfde prestaties als bij zijn club. Dit is iets wat draait om teamgeest. Wales en IJsland hadden dat tijdens het afgelopen EK wel. Zij waren er klaar voor om voor elkaar door het vuur te gaan. Wij hebben iemand nodig die dat kan creëren. Daarom hebben we een voorkeur voor een Engelse bondscoach."