''Club heeft, tot opluchting van de fans, eindelijk een vervanger voor Izquierdo''

''Club heeft, tot opluchting van de fans, eindelijk een vervanger voor Izquierdo''

26-10-2016 17:00

Club Brugge was zondag met 2-1 te sterk voor aartsrivaal Anderlecht. Blauw-Zwart moest het zelfs nog doen zonder goudhaantje José Izquierdo. Volgens analist Wim De Coninck heeft Club de vervanger echter al in huis.

Anthony Limbombe was de absolute smaakmaker in de topper, waarin hij goed was voor twee assists. De Coninck denkt Preud'homme een waardevolle speler erbij heeft. ''Nog door Frank Vercauteren gelanceerd in Genk, daarna wat blijven hangen. Een bom in Nederland bij NEC – logisch, daar moet hij als linksbuiten niet mee verdedigen. Hier duurde het wat, blijkbaar was er tactisch schaafwerk aan, maar met Limbombe heeft Michel Preud’homme goed werk geleverd'', oordeelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

De Coninck looft hem verder: ''Club heeft, tot opluchting van de fans, eindelijk een vervanger voor Izquierdo als die moeilijke momenten heeft. Is bovendien perfect tweevoetig, hij kan het ook vanaf rechts.'' Al plaatst de analist ook een kleine nuance na de sterke prestatie. ''Hij werd tegen Anderlecht ook wel geholpen door de tactische aanpak van de tegenstander'', besluit De Coninck.