Dury viert een bijzonder jubileum tegen Sint-Truiden

Dury viert een bijzonder jubileum tegen Sint-Truiden

26-10-2016 16:00

Zulte Waregem gaat woensdagavond bij Sint-Truiden op zoek naar de drie punten om de koppositie te behouden. Het is echter al sowieso een speciaal duel voor Essevee-coach Francky Dury, want hij viert een jubileum op Stayen.

De succesvolle coach van de verrassende en trotse koploper zit tegen Sint-Truiden namelijk voor de 400e keer als trainer op de bank tijdens een match in de hoogste klasse. Dat meldt Pieter-Jan Calcoen, voetbaljournalist van Het Laatste Nieuws, woensdag op Twitter. Dat Dury onlosmakelijk is verbonden met de Zulte Waregem, blijkt wel uit het feit dat hij 359 van deze 400 wedstrijd hoofdcoach was van de West-Vlaamse club. De overige 40 keer zat hij op de bank van AA Gent, tijdens het seizoen 2011/12.

Dury stapte bij Zulte Waregem in 158 matchen als winnende coach van het veld, hij speelde exact 100 keer gelijk en verloor 141 keer. Zijn knapste prestaties leverde hij door in 2006 de Beker van België te winnen en Essevee in het seizoen 2012/13 naar een fantastische tweede plaats te loodsen, na zelfs tot op de laatste speeldag in de race te zijn geweest voor het kampioenschap.