Belgische trainer biedt zichzelf aan: Ik wil graag nog eens in België werken

Belgische trainer biedt zichzelf aan: "Ik wil graag nog eens in België werken"

26-10-2016 15:34

Het contract van Tom Saintfiet als bondscoach van Bangladesh is stilaan voorbij. De Belgische trainer tekende maar voor drie maanden in het Aziatische land. Ondanks de bittere nederlaag tegen Bhutan biedt de bond hem nu wel een nieuw contract aan, maar of hij daarop ingaat...

Saintfiet gaf eerder al aan dat de leefomstandigheden in Bangladesh heel moeilijk zijn. Bovendien heeft Bangladesh zijn dubbele confrontatie met Bhutan verloren, daardoor is het uitgeschakeld voor het Aziatisch kampioenschap. De ploeg kan meer dan een jaar alleen maar oefenwedstrijden spelen, dat is niet interessant voor de 43-jarige trainer.

"De voorzitter wel dat ik blijf, maar er is de komende 15 maanden geen wedstrijd. Dat zie ik niet echt zitten. Momenteel praten we nog, maar ik sta open voor een nieuwe uitdaging. Ik ben net twee maanden vader en ben nu thuis, daar geniet ik van. Mocht er een optie komen bij een club of land waar het leefbaar is voor mij en mijn familie geniet dat mijn voorkeur," aldus Saintfiet aan VoetbalPrimeur.be.

Saintfiet maakt er geen geheim van: hij wil eindelijk nog eens in België werken. Daar heeft hij doorheen zijn trainerscarrière nauwelijks kansen gekregen. "Ik wil nog steeds graag in België aan de slag, misschien dat er eindelijk iets uit de boom valt. Maar er is geen haast, ik kijk even wat er gebeurt."