Sluimerende onvrede bij NAC-Belg: Heb bedenkingen over mijn reserverol

Sluimerende onvrede bij NAC-Belg: "Heb bedenkingen over mijn reserverol"

26-10-2016 12:53

Robbie Haemhouts is zijn basisplaats bij NAC Breda al even kwijt. De Belgische routinier, die uitgerekend aanvoerder is van de Jupiler League-club, heeft het daar best moeilijk mee, vertelt hij in gesprek met BN/DeStem. 

"Ik heb mijn bedenkingen over mijn reserverol. Dat is heel gewoon. Dat is vaker bij voetballers die niet spelen. Die zijn het er niet mee eens. Ik ook niet, maar dat is iets wat ik met de trainer heb besproken", steekt de 32-jarige middenvelder van wal. "Het enige dat ik kan doen, is er vol voor gaan, keihard werken en daarmee het ongelijk van de trainer bewijzen."

Afgelopen zomer kwam Haemhouts transfervrij over van Willem II. Het plan was om rond hem een nieuwe ploeg op te bouwen. Daarom is Haemhouts verrast door zijn plek op de bank. "Maar ik kan de knop snel omzetten. Wat heb ik eraan om negatief te doen? Stel: woensdag of donderdag gebeurt er tijdens de training iets met een andere speler. Dan moet ik klaar zijn. Dat lukt niet als ik negatief ben."

"Ik moet de beslissing accepteren, incasseren en overgaan tot de orde van de dag. Bij de trainer heb ik mijn mening gegeven. Je kunt er kort over discussiëren. Daarna moet je verder."