Ferrera weet waarom Standard opnieuw draait: ''Hij was daar mee bezig''

Ferrera weet waarom Standard opnieuw draait: ''Hij was daar mee bezig''

26-10-2016 11:20

Yannick Ferrera werd begin september op straat gezet door het bestuur van Standard Luik mede vanwege tegenvallende resultaten. Onder Aleksandar Jankovic is de ploeg opgeklommen naar de zesde plaats. Ferrera, de huidige trainer van KV Mechelen, weet waarom het in Luik nu beter draait.

Volgens Ferrera is het belangrijk dat sterkhouder Adrien Trebel weer een hoog niveau haalt. "Adrien was ontgoocheld door de mercato. Hij was daar mee bezig. Eens die transferperiode afgesloten was en hij een leider met de impact van Ishak Belfodil zag komen, draaide hij de pagina om", zegt Ferrera in La Capitale.

De coach focust zich ook op verdediger Konstantinos Laifis. "Doordat Laifis weer in vorm kwam, hij kwam met een fysieke achterstand, kreeg Standard er een serieuze injectie inzake ervaring en stabiliteit bij'', aldus Ferrera. Hij vindt echter ook dat hij het niet erg slecht deed bij de Rouches. ''Bovendien waren de resultaten onder mij ook minder erg als ze lieten uitschijnen. Zonder die blunder van de ref wonnen we zelfs op het veld van Club Brugge'', kijkt de ex-trainer terug.