Vandenbempt is duidelijk: ''Leekens verdient beter dan twitterende snotneuzen''

Vandenbempt is duidelijk: ''Leekens verdient beter dan twitterende snotneuzen''

26-10-2016 11:00

Georges Leekens is sinds woensdagochtend officieel niet meer de hoofdcoach van Lokeren. Na de 1-2 nederlaag tegen KV Oostende sprak hij met voorzitter Roger Lambrecht, waarna het contract in overleg werd ontbonden. Peter Vandenbempt geeft ook zijn mening over het vertrek van Leekens.

Vandenbempt was niet verrast vanwege de duidelijkheid van Lambrecht. ''Zo had hij voor de match tegen Oostende aangekondigd dat Georges Leekens dringend moest gaan winnen. Dan weet je hoe laat het is, want enkele weken geleden was er ook al zo'n precair moment. Ik heb de match tegen Oostende gisterenavond op televisie gezien en ik moet zeggen: het is moeilijk om op deze manier door te gaan'', oordeelt Vandenbempt op Sporza.

De radiocommentator denkt echter dat de clubleiding misschien ook eens goed naar de spelersgroep moet worden gekeken. ''Maar als blijkt dat Bob Peeters en Georges Leekens met dit elftal geen goeie resultaten konden behalen, dan zou het ook kunnen dat er misschien eens naar de spelersgroep gekeken moet worden. Het vertrek van een trainer is altijd een gedeelde verantwoordelijkheid'', aldus Vandenbemt.

Een concrete naam wordt al genoemd als mogelijke opvolger van Leekens, maar Vandenbempt weet niet wie het moet overnemen. ''Maar ik weet wel één ding: Georges Leekens is 67 intussen. Hij heeft ongeveer alles meegemaakt in een uitstekende carrière, dus zou ik zeggen: het is tijd om van het leven te genieten.'' Volgens de analist verdiende de coach beter. ''Ondanks alles wat hij heeft uitgespookt, onder meer met de nationale ploeg, verdient hij beter dan zich op zijn 67e te laten uitschelden door supporters of twitterende snotneuzen'', besluit Vandenbempt duidelijk.