Wisselende geluiden over ploegmaat Spurs-Belgen: Daar moet ik om lachen

Wisselende geluiden over ploegmaat Spurs-Belgen: "Daar moet ik om lachen"

26-10-2016 09:58

Vincent Janssen kan in zijn eerste maanden in dienst van Tottenham Hotspur lang niet iedereen bekoren. Ondanks zijn verzilverde strafschop in het League Cup-duel met Liverpool (2-1) nederlaag klinken er wisselende geluiden.

Graeme Souness is bijvoorbeeld erg kritisch. "Luister, de voetbalwereld is keihard op het hoogste niveau. Ik vind dat bij Janssen de scherpte qua voetenwerk ontbreekt, waardoor hij in de doelmond niet tot scoren komt tegenover verdedigers die snel zijn", zei de analist en voormalig prof op Sky Sports. "Je moet snel zijn en dingen die je ziet snel kunnen vertalen van je hoofd naar je voeten."

Spurs-manager Mauricio Pochettino is juist te spreken over Janssen en hoort de kritieken aan. "Daar moet ik om lachen, omdat we jonge spelers de tijd moeten geven. Hij komt uit Nederland en spelers die vanuit het buitenland komen, hebben allemaal tijd nodig. Hij is een spits die veel verschillende kwaliteiten aan het team toevoegt. Ik ben blij met zijn aanwezigheid, professionalisme en manier van spelen."

"Natuurlijk zouden we nog blijer zijn als hij zou scoren, maar dat is een normaal proces. Hij is altijd gefocust, wil groeien, hard werken en dat is de beste manier om tot goal te komen", stelt Pochettino. "Harry Kane had hetzelfde. Janssen begint zich te settelen in het team en ik denk dat het geen probleem is. Hij was de topscorer van Nederland en er zijn geen twijfels over zijn kwaliteiten."