OFFICIEEL: Lokeren bevestigt, Leekens niet langer trainer

OFFICIEEL: Lokeren bevestigt, Leekens niet langer trainer

26-10-2016 08:22

Georges Leekens is niet langer trainer van Sporting Lokeren. Dat meldt Het Laatste Nieuws woensdagochtend. De trainer pakt zijn biezen na de 1-2 nederlaag tegen Oostende. Arnar Vidarsson neemt voorlopig de taken over.

Lokeren startte dramatisch aan het seizoen en is vooral offensief onmachtig. Het kwam in 12 competitiewedstrijden maar negen keer tot scoren. Mede daardoor sprokkelde het nog maar tien punten, slechts eentje meer dan het trio STVV, Westerlo en Waasland-Beveren.

Dinsdag was het exact een jaar geleden dat Leekens overnam van Bob Peeters en daarmee aan zijn derde periode op Daknam begon. De 67-jarige trainer wilde daarmee zijn vriend en voorzitter Roger Lambrecht uit de nood helpen, maar dit seizoen draaide het vierkant. Na de nederlaag tegen Oostende wilde Lambrecht nog niets zeggen over de situatie, maar vroeg in de ochtend werd duidelijk dat het verhaal van Leekens ten einde is.

UPDATE 09u30: Lokeren bevestigt dat 'in onderling overleg' het contract van Leekens ontbonden is. In afwachting van een nieuwe hoofdtrainer zal Arnar Vidarsson de trainingen leiden. Eén naam die alvast genoemd wordt, is die van Cedomir Janevski.

Lees ook: Zo reageerden ze bij Lokeren op het nieuws: "Trainer ontslagen? Ik weet van niks"