Van der Bruggen heeft geen spijt van video: Alleen van de achtergrondmuziek

Van der Bruggen heeft geen spijt van video: "Alleen van de achtergrondmuziek"

26-10-2016 07:55

Hannes Van der Bruggen wilde deze zomer eigenlijk graag vertrekken bij KAA Gent. Voor het tweede seizoen op rij leken er weinig speelkansen te liggen voor de middenvelder. Zulte Waregem was concreet, maar Gent wilde hem niet laten gaan. Van der Bruggen probeerde het dan maar met een emotionele video.

Op 29 augustus postte zijn managementbureau een videoboodschap. Daarin vroeg Van der Bruggen aan Gent om hem te laten gaan, als dank voor alles wat hij voor de club heeft gedaan. De middenvelder heeft geen spijt van die actie. "Ik zou alleen de emotionele achtergrondmuziek weghalen", lacht hij in Het Laatste Nieuws. "Maar ik sta nog steeds achter de inhoud. Het was een oprechte boodschap. Ik wilde me laten horen, zonder iemand te schofferen."

De reacties waren volgens de speler positief. "De supporters gunden me een transfer en ook de ploegmaats hebben me niet uitgelachen. Ik had echter wel het geluk dat 'Fokkie' (Thomas Foket, nvdr.) die week bij de nationale beloften vertoefde. Dat de coach en het bestuur minder tevreden waren, spreekt voor zich, maar ik moest even aan mezelf denken", aldus Van der Bruggen.

De middenvelder bleef uiteindelijk, met succes. Na het vertrek van Sven Kums ontbolsterde hij opnieuw bij de Buffalo's en toonde hij zich al verschillende keren beslissend.