Club steunt voorstel Anderlecht en Gent niet: Magere argumentatie

Club steunt voorstel Anderlecht en Gent niet: "Magere argumentatie"

26-10-2016 07:46

Anderlecht-manager opperde maandag in Extra Time dat ploegen die op donderdag Europees spelen, hun competitiewedstrijd op maandag zouden moeten afwerken. AA Gent-voorzitter Ivan De Witte sloot zich daarbij aan, maar bij Club Brugge vinden ze het geen goed plan.

Van Holsbeeck hekelde het feit dat Club Brugge, dat op dinsdag al in actie kwam in de Champions League, twee dagen langer kon recupereren voor de topper (2-1 voor Club). Gent is dus gewonnen voor dat idee. "De recuperatiemogelijkheden voor clubs die donderdag Europees spelen en zondag weer aan de bak moeten zijn heel beperkt", liet De Witte optekenen in L'Avenir.

Bij Club zien ze het probleem niet echt. "Ik vind de argumentatie achter het idee wat magertjes", reageert Vincent Mannaert, CEO van Club Brugge, in Het Nieuwsblad. "Als je maandagavond speelt, verschuif je het probleem gewoon naar de volgende wedstrijd. Bovendien is maandagavond is op het vlak van supportersopkomst misschien wel het slechtst mogelijke moment."

De CEO van de landskampioen vindt dat men breder moet gaan zien. "Als je een oplossing wil vinden, moet je in een ruimer perspectief durven nadenken. Spelen we niet gewoon te veel wedstrijden? En is het logisch dat wie Europees doorstoot en Play-Off I speelt, zijn kansen in de beslissende fase van het kampioenschap hypothekeert?" Desondanks buigt de raad van bestuur van de Pro League zich op 14 november over het voorstel van Anderlecht en Gent.