Jonge Belg zorgt voor verrassing en knalt PSV uit Nederlandse Beker

Jonge Belg zorgt voor verrassing en knalt PSV uit Nederlandse Beker

25-10-2016 23:35

Sparta heeft PSV dinsdagavond uit de KNVB Beker geknikkerd. In Rotterdam werd het 3-1 voor de thuisploeg, door goals van Bart Vriends, Zakaria El Azzouzi en de jonge Belg Lloris Brogno. Bart Ramselaar tekende voor de enige PSV-treffer van de avond. 

In de openingsfase van het duel op Het Kasteel kreeg Sparta de eerste goede kans. Uit de daaropvolgende hoekschop werd het alsnog 1-0. De bal viel voor de voeten van Vriends, die helemaal vrij stond en simpel kon binnenschieten. 

Voor de rust moest PSV-trainer Phillip Cocu, die voor een sterke basiself had gekozen, noodgewongen ingrijpen. Luciano Narsingh liep een ogenschijnlijk pittige spierblessure op.  Gastón Pereiro kwam in de ploeg voor de Oranje-aanvaller. Een andere international tekende voor de gelijkmaker. Ramselaar - afgelopen zaterdag ook al trefzeker tegen Sparta - schoot de 1-1 binnen. 

Lang kon PSV niet van de gelijkmaker genieten. Na een gekraakt schot kon El Azzouzi aan de andere kant van het veld simpel binnentikken: 2-1. In de slotfase ging het vervolgens helemaal mis voor de regerend landskampioen. Isimat-Mirin en Pasveer gingen in de fout en Brogno scoorde.