Zelfs Brugge en Gent zullen niet kunnen tippen aan die offensieve driehoek

"Zelfs Brugge en Gent zullen niet kunnen tippen aan die offensieve driehoek"

25-10-2016 22:23

Sofiane Hanni heeft zich na zijn overstap van KV Mechelen naar RSC Anderlecht meteen ontpopt tot sterkhouder. De Algerijn werd door trainer René Weiler zelfs aangeduid als nieuwe kapitein. Volgens Philippe Albert is het succes van Hanni een uitzondering.

"Slechts een kleine categorie spelers heeft de gave om meteen te renderen bij een topclub", vertelde Albert aan Sport/Voetbalmagazine. De bikkelharde verdediger maakte in 1991 zelf de overstap van Malinwa naar Anderlecht. "Hanni doet mij een beetje denken aan Marc Degryse. Die had ook geen aanpassingsperiode nodig na zijn transfer van Club Brugge."

"Weet je waarom ik ervan overtuigd ben dat Hanni perfect is voor Anderlecht? Omdat hij in een weinig overtuigende ploeg altijd zijn job heeft gedaan. Het lijkt hem niet uit te maken dat hij heen en weer wordt geslinderd van het centrum naar de flank."

"Hij zal binnenkort helemaal ontploffen. Het is wachten tot de automatismen met Lukasz Teodorczyk en Nicolae Stanciu op punt staan. In België zullen zelfs Club Brugge en KAA Gent niet kunnen tippen aan die offensieve driehoek."