KV Oostende duwt Lokeren en Georges Leekens nog wat dieper in de put

25-10-2016 22:17

Sporting Lokeren heeft het vel van zijn trainer Georges Leekens niet kunnen redden. De Waaslanders gingen thuis met 1-2 onderuit tegen KV Oostende.

De bezoekers uit Oostende namen de beste start op Daknam. Na een kwartier raasde El Ghanassy voorbij Galitsios. Copa miskeek zich op de voorzet en Dimata was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te tikken. De thuisploeg ontsnapte aan een dubbele achterstand toen El Ghanassy faalde oog in oog met Copa.

Lokeren was offensief onmondig tijdens de eerste helft. Georges Leekens had dat ook gemerkt en voerde een dubbele wissel door tijdens de pauze. Dat leek goed uit te draaien, want invaller Bolbat trapte aan de tweede paal een voorzet van Skulason voorbij Proto. Een opsteker voor Lokeren en Leekens, maar lang konden ze daar niet van genieten.

Amper drie minuten later schoot Milic een vrije trap van net buiten het strafschopgebied prachtig in de bovenhoek. Die opdoffer kwam Lokeren nooit meer te boven. De Waaslanders verloren opnieuw kansloos. Georges Leekens moet beginnen vrezen voor zijn job. Oostende springt dankzij deze overwinning naar een voorlopige vierde plaats.