Vleminckx over mislukking bij Club Brugge: Ik kon mijn grote mond niet houden

Vleminckx over mislukking bij Club Brugge: "Ik kon mijn grote mond niet houden"

25-10-2016 21:33

Björn Vleminckx speelt na jaren in de vergetelheid terug in België. Hij moet dit seizoen voor de goals zorgen bij Antwerp. Dat hij nu in de tweede afdeling zou spelen, dat had waarschijnlijk niemand verwacht toen hij in 2011 werd voorgesteld bij Club Brugge.

Club Brugge betaalde liefst 3,3 miljoen euro voor de topschutter uit de Nederlandse Eredivisie. Bij NEC Nijmegen scoorde hij er 23, maar bij Club liep het voor geen meter. "Ik vind het ook vreemd dat het misgelopen is. Wat er daar gebeurd is... Deels mijn fout, deels die van anderen. Ik werd zelden gebruikt op mijn sterkte: flankvoorzetten. Alleen Nabil Dirar pakte uit met goede voorzetten en daarop scoorde ik ook geregeld. Maar hij vertrok naar Monaco en veranderden we van systeem. Dat lag me niet", geeft hij aan in Sport/Voetbalmagazine.

Bovendien stootte Vleminckx op een superieure concurrent: Carlos Bacca. ""Hij was helemaal geschikt voor het systeem dat we speelden. Ik niet. Carlos anticipeerde met zijn snelheid op de flankaanvaller die naar binnen kwamen. Hij was een topper in wording, ik schaam me niet dat ik op de bank zat. Het is wel jammer dat we nooit met twee spitsen speelden, misschien was ik wel complementair met Carlos."

Over de precieze redenen van zijn vertrek wil hij niet uitwijden. Er speelde kennelijk meer dan zijn teleurstellende sportieve prestaties. "Ik ga daar niet over uitwijden, want ik wil niet natrappen. Laat me zeggen dat ik mijn grote mond niet altijd kon houden. Soms is dat een voordeel, soms een nadeel. Toen was het dat tweede", besluit hij mysterieus.