Actie tegen John Bico valt niet in de smaak bij supportersfederatie

Actie tegen John Bico valt niet in de smaak bij supportersfederatie

25-10-2016 20:13

Doen de supporters van Antwerp zondag een 'walk-out'? Heel wat supporters hebben dat al gepland op Facebook, maar de supportersfederatie fluit hen nu terug.

De fans in kwestie zijn van plan om tegen Cercle Brugge vroeger te vertrekken. In minuut 80 gaan ze al het stadion uit, dat uit protest tegen de komst van John Bico. De kersverse sportief directeur had vorig seizoen bakken kritiek op Antwerp, maar moet hen nu kampioen maken. Dat schiet bij heel wat supporters in het verkeerde keelgat.

Robert Vinck van de overkoepelende supportersorganisatie FASC doet echter zeker niet mee. "Wij staan nog altijd achter de persoon van Patrick Decuyper. De komst van Bico is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten omdat er banden zouden zijn met de clan Bayat. Maar Anderlecht en Brugge doen ook zaken met die mensen. Het zijn nu eenmaal belangrijke makelaars in het Belgische voetbal. Bovendien gaat deze actie uit van iemand met een stadionverbod. Daar kunnen we ons als officieel supportersorgaan moeilijk bij aansluiten", klinkt het in Gazet Van Antwerpen.