Het trainerskerkhof van Lokeren: onthutsende cijfers bij Waaslanders

Het trainerskerkhof van Lokeren: onthutsende cijfers bij Waaslanders

25-10-2016 18:35

Georges Leekens weet wat hem dinsdagavond te doen staat. Hij moet winnen van KV Oostende of hij dreigt ontslagen te worden. Leekens zal zeker niet de eerste coach zijn die snel ontslagen wordt bij Lokeren. In 21 jaar Roger Lambrecht passeerden al een pak trainers de revue.

Op 16 maart 1995 werd Roger Lambrecht officieel aangemeld bij de Belgische Voetbalbond als voorzitter van Sporting Lokeren. Ruim 21 jaar later is Georges Leekens de zoveelste die moet vrezen voor Kerkhof Daknam. Sinds Lambrecht de voorzitterssjerp overnam van Gaston Keppens versleet hij immers een massa trainers. Liefst 20 keer al wisselde de bandenmagnaat van T1. 

In totaal passeerden 16 verschillende namen de revue. Slavo Muslin en Willy Reynders kregen twee keer een kans op Daknam, Rudi Cossey hielp als hoofdcoach ad interim Lokeren drie keer uit de nood. Georges Leekens is bezig aan zijn derde ambtstermijn bij de Waaslanders. Hij werd nooit eerder ontslagen door Lambrecht. In 2001 (naar Roda JC) en in 2009 (naar Al-Hilal) stapte hij zelf op. Nu, exact één jaar na zijn aanstelling, moet hij vrezen voor zijn job.