De Bruyne is kritiek op Guardiola beu: Hij weet waar hij mee bezig is

De Bruyne is kritiek op Guardiola beu: "Hij weet waar hij mee bezig is"

25-10-2016 18:06

Kevin De Bruyne is niet opgezet met de kritiek die Pep Guardiola de laatste weken krijgt. Na de mindere resultaten van de voorbije weken groeit de kritiek op de Spanjaard. Niet naar de zin van De Bruyne.

Vooral het systeem van Guardiola wordt in vraag gesteld. Hier en daar wordt geopperd om van systeem te veranderen. De Bruyne denkt niet dat dat een goede beslissing zou zijn. "Het systeem van de coach is niet zo simpel als het lijkt. Het vraagt erg veel van de spelers en het is ook een risicovolle manier van spelen", vertelt hij in The Daily Mail.

"Maar Guardiola vraagt ons om vertrouwen te hebben en dat geven we hem ook. Het team heeft tijd nodig om zich aan te passen en op de lange termijn zal dat renderen. Ik zie trouwens niet in waarom hij plots zijn hele systeem zou moeten omgooien, omdat hij nu in Engeland coach is. Guardiola is een uitstekende trainer die weet waar hij mee bezig is."

De eerste tien wedstrijden van het seizoen was Manchester City nog indrukwekkend. Het won al zijn wedstrijden. "Het voelde zo goed om in dat te spelen", vertelt De Bruyne. "De manier waarop wij spelen is de manier waarop iedereen spelen. Maar niet veel ploegen kunnen dat."