Revolutie in de Jupiler Pro League op komst? De Witte zet door

Revolutie in de Jupiler Pro League op komst? De Witte zet door

25-10-2016 16:18

AA Gent en Anderlecht pleiten voor maandagavondvoetbal na een Europese verplaatsing. De twee topclubs vinden dat zij te weinig tijd krijgen om te herstellen. Gent-voorzitter Ivan De Witte zet het onderwerp op de agenda van de volgende Pro League-vergadering.

Dat bevestigt De Witte dinsdagmiddag aan Sporza. De voorzitter van de Buffalo's en ex-preses van de Pro League, legt uit waarom zij voorstander zijn. "De hersteltijd tussen Europees en Belgisch voetbal is te kort. Volgens mij is maandagavondvoetbal één van de weinige oplossingen om het gebrek aan recuperatie op te lossen.''

Één dag is te weinig in de ogen van De Witte, die in Extra Time steun kreeg van Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck. "Je speelt op donderdagavond in de Europa League. Als je om 21u speelt, is meteen daarna terugkeren geen optie. Dus ben je pas de dag erna in de late namiddag weer in België, na soms een lange vlucht. Dan heb je nog maar één dag over, ook mentaal, voor een topper op zondag, wat onvoldoende is voor een professionele spelersgroep."

De Witte zegt wel nog in overleg te moeten treden met de clubs die niet Europees actief zijn, 'omdat een match op maandagavond misschien voor hen commercieel minder interessant kan zijn.' Hij wilde echter nog niet spreken over een eventuele financiële compensatie. ''Daar wil ik niet vooruitlopen, maar het kan om een financiële compensatie gaan, ja. Dat is het waard. Ik weiger de Europa League als minderwaardig te bestempelen en dus wil ik dat alle Belgische clubs zich daar volop kunnen inzetten, al is het maar om de Belgische coëfficiënt te verdedigen'', besluit De Witte.