Verdiende zege tegen Anderlecht, maar Club is nog niet uit de zorgen

Verdiende zege tegen Anderlecht, maar Club is nog niet uit de zorgen

25-10-2016 14:30

Landskampioen Club Brugge won zondag met 2-1 van grote rivaal Anderlecht. Een verdiende zege, maar Club Brugge is nog lang niet uit de zorgen. Paars-wit was te zwak om de topper als een echte test voor Club te kunnen aanzien.

Anderlecht mag dan nog wel tweede staan in het klassement, het voetbal is de laatste tijd niet van het niveau dat de kritische fans verlangen. Dat was zondag niet anders, tegen een enthousiast Club. Pas na de rode kaart voor Wesley, knokte de recordkampioen zich in de partij. De pijnpunten van Club werden dan ook niet blootgelegd door de Brusselaars.

Butelle
Eén van de zorgen dit seizoen is - vreemd genoeg- de doelman. Ludovic Butelle werd vorig seizoen nog bestempeld als de kampioenenmaker, maar vindt zijn niveau niet meer. Anderlecht zette de Fransman amper aan het werk, een test kan de topper dan ook bezwaarlijk genoemd worden. Tegen de late treffer van Lukasz Teodorczyk was de goalie kansloos. De komende wedstrijden zal moeten blijken of hij terug zijn oude niveau kan halen.

Weer geen scorende spits
Club Brugge scoorde dan wel twee keer, opnieuw was het niet de diepe spits die scoorde. Jelle Vossen kreeg 65 minuten, maar zag middenvelders Hans Vanaken en Ruud Vormer scoren. Invallers Wesley en Abdoulay Diaby stonden elks maar tien minuten op het veld. Vossen is de enige van de drie diepe spitsen die al scoorde dit seizoen, met drie stuks. Een zorgelijke vaststelling.

 Smalle kern
Club kende dit seizoen al heel wat tegenslagen, wat meteen enkele pijnpunten blootlegde. Zo kan de blessure van Björn Engels nog vlot worden opgevangen, maar zorgt die van Laurens De Bock voor meer problemen. Op links staat nu de rechtsvoetige Dion Cools. Die doe dat goed, maar een ideale oplossing is het niet. Voor hem is er gelukkig de ontbolsterde Anthony Limbombe om het verlies van José Izquierdo op te vangen, maar op rechts moet Vanaken depanneren voor de geblesseerd Lior Refaelov. De kern van Club is te smal op bepaalde posities.

Al het voorgaande maakt dat Club Brugge nog lang niet uit de zorgen is, ondanks de verdiende zege tegen Anderlecht. De weg naar boven is ingezet en de achterstand is klein, maar de landskampioen heeft nog werk voor de boeg en hoopt dat zijn sterkhouders snel terugkeren.