Van Rhijn heeft duidelijke verklaring voor moeilijk seizoensbegin

Van Rhijn heeft duidelijke verklaring voor moeilijk seizoensbegin

25-10-2016 12:24

Ricardo van Rhijn heeft zijn draai stilaan gevonden bij Club Brugge. Na zijn sterke match tegen Anderlecht spreken weinig fans nog over Thomas Meunier. Nochtans kende hij een minder begin.

Van Rhijn maakte geen verpletterende indruk aan het begin van dit seizoen, maar wordt steeds beter. "Het is voor mij de eerste keer in het buitenland, dan heb je altijd aanpassing nodig. Dat merk ik ook aan mezelf, het was wat wennen. Ik ben goed gestart tegehn Standard, vervolgens was ik een paar matchen wat minder. Ik heb nu het gevoel dat ik de club beter leer kennen, en dat de ploegmaats mij ook meer leren kennen. Dat groeit wedstrijd per wedstrijd, ik sta steeds lekkerder in het veld", vertelt Van Rhijn aan Club TV.

Zijn beste moment tot nu toe is voor hem niet moeilijk te bedenken: zijn mooie goal tegen AA Gent. "Dat is mijn hoogtepunt. Het heeft geholpen aan het vertrouwen. Niet dat ik het zozeer nodig had, want ik heb wel vertrouwen in mezelf. Maar dat geeft wel een extra boost naar de volgende wedstrijden toe"

Ook aan het leven in Brugge is hij ondertussen aangepast. "Ik heb het zeker naar mijn zin hier, de mensen hebben mij hier veel geholpen bij mijn aanpassing. Ik heb nu ook een woning in Brugge, dat bevalt me goed. Ik voel me ook thuis hier bij de club."