Weiler zoekt versterking: deze acht spelers komen in aanmerking

Weiler zoekt versterking: deze acht spelers komen in aanmerking

25-10-2016 12:00

Anderlecht is niet slecht aan het seizoen begonnen en staat momenteel tweede in de Jupiler Pro League. In Europa verloor het bovendien nog niet, maar er is veel kritiek op het spelniveau van paars-wit. De Belgische recordkampioen wil daarom in januari verder bouwen aan de ploeg met vier nieuwe spelers.VoetbalPrimeur.be schuimde de markt al eens af voor Anderlecht.

Centrale verdediger:
Een positie die deze zomer al vacant was, maar door strubbelingen in de bewandelde pistes niet voldoende werd ingevuld. In laatste instantie werd enkel Uros Spajic aangetrokken, maar die moest tit dusver depanneren op rechts. Weiler wil in de winter dan ook versterking.

Nicolas Lombaerts (Zenit SInt-Petersburg, 31j.):
Uiteraard. De Rode Duivel was de prioriteit van Anderlecht tijdens de zomer, maar door de stugge houding van Zenit kwam het niet tot een transfer. Manager Herman van Holsbeeck gaf in Extra Time aan dat de club nog wel steeds geïnteresseerd is in de verdediger. Gezien de ietwat dunne bezetting achteraan zou hij geen overbodige luxe zijn.

Jerry St. Juste (Heerenveen, 20j):
Anderlecht kijkt ook best eens bij de noorderburen voor defensieve versterking. De 20-jarige St. Juste is een speler met een interessant profiel en veel potentieel. St. Juste veroverde dit seizoen een basisplaats bij Heerenveen, waar hij al elf keer in actie kwam. Hij is ook een Nederlands belofte-international.

Rechtsachter
Weiler wil naar verluidt maar liefst drie nieuwe verdedigers, waaronder een back voor elke kant. Op rechts is dat opvallend, aangezien met Dennis Appiah en Andy Najar twee spelers voor die positie binnenkort terugkeren uit blessure.

Samuel Inkoom (Antalyaspor, 27j):
Een naam die afgelopen zomer al even de ronde deed, was die van Samuel Inkoom. De 27-jarige Ghanees komt uit voor Antalyaspor, maar daar krijgt hij dit seizoen weinig kansen. Volgens de Turkse pers volgende Anderlecht en Club Brugge hem deze zomer al, maar beide clubs trokken een andere kaart.

Laurent Jans (Waasland-Beveren, 24j):
Als we naar de vaderlandse competitie kijken, is Laurent Jans iemand die op deze positie een sterke indruk nalaat. Club toonde de voorbije zomer al interesse, maar koos uiteindelijk voor Ricardo Van Rhijn. De aanvallend ingestelde Jans is een sterkhouder bij Waasland-Beveren, dat een moeilijk seizoen kent.

Linskachter
Frank Acheampong doet zijn uiterste best, maar kan niet verhullen dat hij geen linksachter is. Ivan Obradovic is dat wel, maar lijkt nu al op een zijspoor beland te zijn onder Weiler. Die wil dank ook een nieuwe linksachter.

Aleksander Büttner (Dinamo Moskou, 27j):
Ligt de oplossing misschien bij een ex-speler. Anderlecht haalde vorige winter Büttner op huurbasis weg bij Dinamo Moskou. Na een veelbelovende start zakt de Nederlander weg, waardoor paars-wit de hoge koopoptie niet lichtte. Büttner zit terug in Rusland, maar is daar geen eerste keuze.

Nicola Murru (Cagliari, 21j):
Anderlecht deed de voorbije jaren heel wat zaakjes in Italië. Daar loopt met Nicola Murru een linksachter met veel potentieel rond. Amper 21 jaar, titularis bij Cagliari en belofte-international. Met een geschatte marktwaarde van 2,5 miljoen euro past hij binnen het budget van Anderlecht.

Spits
Lukasz Teodorczyk scoort met zijn ogen dicht, maar verder stokt het scorende vermogen. Ondanks de aanwezigheid van heel wat aanvallen talent, is de Pool de enige die regelmatig de weg naar de netten vindt. Weiler zou nog een nieuwe spits willen, wat geen goed signaal is voor Hamdi Harbaoui en Massimo Bruno.

Mame Thiam (PAOK, 24j):
Afgelopen zomer toonde Anderlecht al interesse in de Senegalees van Juventus, die vorige zomer op huurbasis ontbolsterde bij Zulte Waregem. De Oude Dame leende hem opnieuw uit, ditmaal aan PAOK. Die uitleenbeurt dreigt op een tegenvaller uit te draaien, want de spits haalt met moeite de selectie. Anderlecht zou in de winter een poging kunnen wagen.

Idriss Saadi (KV Kortrijk, 24j):
De huidige topchutter van de Jupiler Pro League speelt momenteel in het Guldensporenstadion. De Frans-Algerijnse spits trof al acht keer raak en speelde zich zo al in de belangstelling van Anderlecht. Saadi wordt dit seizoen uitgeleend door Cardiff City. Het is nog maar de vraag of de Maleisische zakenman Vincent Tan de spits van de hand wil doen, gezien diens huidige vorm.