Waanzin in provinciale: lijnrechter kapt ermee na aanval van... lieveheersbeestjes

Waanzin in provinciale: lijnrechter kapt ermee na aanval van... lieveheersbeestjes

25-10-2016 11:12

In Vierde Provinciale is het vaak moeilijk om geschikte lijnrechters te vinden. Lijnrechters moeten nu eenmaal heel wat slikken vanuit het publiek, maar in Borgerhout kreeg de lijnrechter een heel bijzonder probleem... een aanval door lieveheersbeestjes.

De lijnrechter gaf er namelijk na 50 minuten al de brui aan in een wedstrijd van vierdeprovincialer Tubantia Borgerhout. Voorzitter Ronny Verhaert doet het absurde verhaal op ATV. "Hij vroeg assistentie van de scheidsrechter, we wisten niet waarom. Toen zagen we hem naar binnen gaan. Wat er gebeurd was? Lieveheersbeestjes. Er zaten veel lieveheersbeestjes."

Verhaert begrijpt helemaal niets van de beslissing. Zelf heeft hij weinig schrik van de schattige diertjes. "We zitten hier in een park, natuurlijk zijn er lieveheersbeestjes. Dat is de charme van de natuur. Het is hier een schitterend domein, moeten we het echt gaan stilleggen voor een lieveheersbeestje? Dat vind ik een spijtige zaak."

Verhaert doet verder ook een uitleg waarvan hij dacht dat hij hem nooit zou moeten doen. "Of lieveheersbeestjes gevaarlijk zijn? Helemaal niet. Die zijn zo weg. Misschien leiden ze af, dan kan je je vergissen. Maar dat weet ik toch niet". Geloof het of niet: de volgende lijnrechter die langskomt krijgt een spuitbus. Het is geen vanishing spray, maar wel...insecticide. Dat zal ze leren!