'Lot van De Boer bij Inter is bezegeld: Van Gaal en Hiddink worden genoemd'

'Lot van De Boer bij Inter is bezegeld: Van Gaal en Hiddink worden genoemd'

25-10-2016 10:08

Het lot van Frank de Boer is al bezegeld, melden de Italiaanse kranten Corriere dello Sport en Gazzetta dello Sport dinsdag. De manager van Internazionale wordt na het duel met Torino ontslagen, maar er is onduidelijkheid over zijn opvolging.

Het was al bekend dat Inter-president Erick Thohir mikte op een grote naam als vervanger van De Boer en nu wordt zelfs Louis van Gaal als potentiële Inter-manager genoemd. Hij staat samen met Laurent Blanc, Marcelo Bielsa en André Villas-Boas hoog op de lijst van Thohir, meldt de Italiaanse sportpers.

Suning Group, de eigenaren van Inter, zijn echter een andere mening toegedaan. Zij vinden dat de club gebaat is bij een Italiaanse opvolger, terwijl er gewacht wordt op Diego Simeone. Andrea Mandorlini, Stefano Pioli en Francesco Guidolin zijn de topkandidaten van Suning.

In het midden van dat geweld staat ook voormalig president Massimo Moratti, die Inter nog van advies voorziet. Hij wil Leonardo graag zien terugkeren. Tot slot werd Kia Joorabchian, eveneens adviseur, naar zijn mening gevraagd. Hij zou Guus Hiddink naar voren hebben geschoven.