'Vormer staat zeker op het lijstje van veertig, vijftig spelers die Blind volgt'

'Vormer staat zeker op het lijstje van veertig, vijftig spelers die Blind volgt'

25-10-2016 10:03

Stefano Denswil, Ruud Vormer en Ricardo van Rhijn maken furore bij Club Brugge. Maar het drietal wordt in ieder geval op dit moment over het hoofd gezien bij het Nederlandse nationale elftal. Wat vinden kenners van de keuze van bondscoach Danny Blind om hen links te laten liggen?

"Ik zie die wedstrijden wel allemaal", begint Aad de Mos in Het Nieuwsblad. "Maar de Belgische competitie wordt makkelijk overgeslagen in Nederland." Willem Vissers, journalist van de Volkskrant, sluit aan: "Bij Club Brugge moet je méér uitblinken. En in het geval van Vormer, Van Rhijn en Denswil heb je ook het feit dat ze zich in ­Nederland niet hebben kunnen bewijzen."

"Dat onthoudt men hier in Nederland. Ze waren net niet goed genoeg. Ryan Donk zat in hetzelfde schuitje. Hij toonde zich in België, maar kreeg toen ook bijna geen aandacht. (…) Ik weet zeker dat een speler als Ruud Vormer ook op het lijstje van veertig, vijftig spelers staat die Blind volgt."

Youri Mulder, die in dienst is van de KNVB, kijkt er iets anders naar: "Vormer en Van Rhijn hebben veel concurrentie op hun positie, maar ik heb het met Blind wel al over Denswil gehad. We volgen hem, hoor. Maar op dit moment maakt hij nog te veel foutjes. Maar hij heeft zeker potentieel."