Van Holsbeeck ziet zwakke Stanciu: Kon tegen Club geen pass van 5 meter geven

Van Holsbeeck ziet zwakke Stanciu: "Kon tegen Club geen pass van 5 meter geven"

25-10-2016 08:53

Anderlecht speelde zondag op Club Brugge een zwakke partij en verloor met 2-1. Het tactisch plannetje van trainer René Weiler pakte verkeerd uit en topaankoop Nicolae Stanciu bleef alweer onder de verwachtingen. Herman Van Holsbeeck neemt het op voor de Roemeen.

 "Als je hem tijdens zijn eerste match tegen Charleroi zag spelen, dan dacht iedereen: wow, welke speler hebben jullie binnengehaald? Maar gisteren kon hij geen pass van 5 meter geven", gaf Van Holsbeeck aan in Extra Time. "Op training zien we dat hij een enorm goede voetballer is. Hij weet dat hij in de wedstrijden niet goed speelt, maar zijn mentaliteit is goed. Hij zegt dat hij zal terugkomen", aldus de manager van Anderlecht.

Volgens Rudi Verkempinck, assistent van Christophe Daum bij de nationale ploeg van Roemenië, is Stanciu te vermoeid. "Hij is fysiek niet top, nee", bevestigde Van Holsbeeck. "Het is nu aan de coach om te beslissen." 

Ook zijn trainer krijgt respijt na de nederlaag op Club. "Ik geef toe dat het tegen Club Brugge slecht was, maar als je een analyse maakt van alle wedstrijden op verplaatsing, is het qua resultaten niet slecht. Maar we zien ook wel dat het voorlopig geen champagnevoetbal is."