De Bruyne blikt terug op Chelsea-periode: Was geen doorsnee 20-jarige

De Bruyne blikt terug op Chelsea-periode: "Was geen doorsnee 20-jarige"

25-10-2016 08:30

Kevin De Bruyne is op dit moment de draaischijf van Manchester City, waar Pep Guardiola de plak zwaait. De aanvallende middenvelder heeft iets meer dan een jaar na zijn komst alle critici de mond gesnoerd, die twijfelden aan de man die bij Chelsea faalde. Zelf kijkt hij zonder rancune terug op zijn periode bij The Blues.

Mourinho verklaarde indertijd dat De Bruyne niet klaar was om voor zijn plaats te vechten. De Rode Duivel is daar niet helemaal mee akkoord. "Ik denk niet dat ik ben zoals hij zei. Ik wil altijd spelen en speelde al honderden duels, ook al ben ik pas 25 jaar. Ik denk dat ik daar dus goed op gereageerd heb."

"Was niet onervaren"
"Ik voelde mij destijds klaar om te spelen. Ik voelde mij geen doorsnee 20-jarige, want ik had toen in België en Duitsland al veel duels gespeeld. Chelsea had daar een andere kijk op. Ik was jong, maar ook ervaren. Als ik vanuit de jeugd was doorgestroomd, was ik misschien tevreden geweest met tien wedstrijden. Ik voelde me klaar. In mijn ogen speelt leeftijd geen rol. Als je klaar bent, ben je klaar."

Hij kijkt naar ex-ploegmaat Eden Hazard om zijn punt te staven. "Ik denk dat Hazard even oud was als mij toen hij speelde, dus het is vreemd om te zeggen dat één iemand te jong is en de andere wel oud genoeg is om te spelen. Het is gewoon een andere manier om te zeggen dat je iemand niet goed genoeg vind."

Geen probleem met José
Desondanks heeft De Bruyne geen problemen met José Mourinho. "Nee, zeker niet. In een zeker opzicht is het ook een goede ervaring geweest. Het is tot dusver de enige ervaring van niet spelen voor mij. Dat leerde me hoe me te gedragen in zulke omstandigheden. Ik leerde veel over mezelf en ben blij met de keuzes die ik nadien gemaakt heb."

In de League Cup komt De Bruyne deze week José Mourinho opnieuw tegen, in een tweede uitgave van de Manchester Derby.