'Mourinho dirigeert United-ster naar de uitgang: snelle transfer gewenst'

'Mourinho dirigeert United-ster naar de uitgang: snelle transfer gewenst'

25-10-2016 07:49

Manchester United-manager José Mourinho stelt geen prijs meer op de aanwezigheid van Wayne Rooney. Tabloid The Sun opent dinsdag met dat gerucht. De boulevardkrant meent dat Mourinho de 31-jarige Engelsman zo snel mogelijk wil verkopen.

Mourinho en Rooney hebben naar verluidt een gesprek gehad, waarin de middenvelder annex aanvaller te horen kreeg dat hij een nieuwe club moet zoeken. Mourinho kan hem geen speeltijd meer garanderen. Rooney is flink gekelderd in de hiërarchie van United, door zijn slechte prestaties in de voorbije weken. Hij miste het duel met Chelsea (4-0 nederlaag) door een blessure en zat daarvoor driemaal op de bank.

De Portugese manager hoopt niet alleen op een snelle transfer van Rooney, maar ook van Morgan Schneiderlin. Hij kon sinds zijn overstap van Southampton naar United, vorig jaar, nooit echt potten breken. De Franse international speelde dit seizoen slechts vijf minuten in het eerste elftal en staat volgens de boulevardkrant voor een transfer. Ruim een jaar geleden werd er nog 27 miljoen euro betaald voor Schneiderlin.