Lambrecht is het beu en gaat spelers toespreken, Leekens moet vrezen voor job

Lambrecht is het beu en gaat spelers toespreken, Leekens moet vrezen voor job

25-10-2016 07:20

Lokeren opent dinsdag de doordeweekse speelronde tegen KV Oostende. Het is de match van de waarheid voor Lokeren-coach Georges Leekens. Voozitter Roger Lambrecht is de matige resultaten beu en verhoogt de druk op de trainer.

De Waaslanders verloren zaterdag met 2-0 op Zulte Waregem en staan nu op een twaalfde plaats. Het verschil met rode lantaarn Waasland-Beveren is slechts één punt. De 85-jarige Lambrecht is ongerust en gaat de spelers toespreken. ''Ik ga vooraf ook de spelers een keer toespreken. Dat is toch normaal, hé? Ik ga hen zeggen: Mannen, we staan voorlaatste, het wordt hoog tijd dat we punten halen. Want ik wil niet op de laatste plaats terechtkomen'', zegt hij in Het Nieuwsblad.

Lambrecht belde al met Leekens en maakt de boodschap in de pers duidelijk. ''Het moet beter. Tegen Waasland-Beveren was het nog behoorlijk, tegen Kortrijk zeer goed, tegen Anderlecht de tweede helft goed. Maar op Zulte Waregem was het maar een half uurtje goed. Vooral de eerste helft was slecht, van alles te weinig. We kunnen gene goal maken én pakken weer twee goals door dekkingsfouten. Dat eerste heeft ook wel te maken met de afwezigheid van Tom De Sutter. Maar toch, dat tweede moet er uit.''

Bij een slecht resultaat tegen Essevee moet Leekens vrezen voor zijn job. ''Ik zeg niet dat het allemaal de schuld is van de trainer. Maar Georges weet ook wel hoe laat het is, dat in zo’n situatie maar één man de boter gegeten heeft. Ik zeg het niet graag. Maar als het moet, moet het, hé'', aldus Lambrecht. De bandengigant heeft al mogelijke opvolgers in beeld. ''Ach, ik hoop dat het niet nodig is. Maar we kennen de markt, ja.”