Kompany is overtuigd en zet door: ''Als ik nu opgeef, weet ik dat het eindigt''

Kompany is overtuigd en zet door: ''Als ik nu opgeef, weet ik dat het eindigt''

25-10-2016 06:55

Vincent Kompany maakte afgelopen weekend nog maar eens een rentree na blessureleed. 'Vince the Prince' speelde 70 minuten tegen Southampton. In de aanloop naar de Manchester-derby in de League Cup spreekt hij openlijk over zijn comeback.

Kompany reageert in Het Nieuwsblad voor het eerst op de woorden van zijn coach Pep Guardiola die zei dat Kompany in zijn hoofd niet klaar was om te spelen. ''De situatie was heel eenvoudig. Soms maken mensen het te moeilijk. Ik ben zes maanden out geweest en ik moest de medische staf beloven om altijd eerlijk te zijn tegenover hen en hun beslissingen te respecteren. De dag voor de wedstrijd vertelde ik hen hoe ik me voelde en zij maakten de beslissing voor mij'', heldert de Rode Duivel op.

Het hoort bij de belofte die hij deed aan de medische staf van Manchester City. ''Natuurlijk wilde ik spelen, maar ik heb de belofte gedaan een beetje meer naar hen te luisteren. Tegen Southampton ging ik er na 70 minuten af. Vroeger zou ik dat niet gedaan hebben, maar nu maakt het deel uit van de afspraak. Het is een overeenkomst die we hebben gemaakt in het belang van iedereen'', legt Kompany uit in het uitgebreide interview met de krant.

Overtuigd
Kompany is ook overtuigd dat de blessureproblemen achter hem liggen. ''Ik ben altijd overtuigd. Ik kan niet anders dan overtuigd zijn als ik al die uren werk om terug te komen. In mijn lange carrière als voetballer heb ik veel mooie momenten beleefd. Als ik nu opgeef, weet ik dat het eindigt en dat ik ze nooit meer beleef. Maar als ik doorga - en dat moet ik doen in goede en kwade dagen - is er altijd een kans dat ik die momenten opnieuw beleef. Niemand hoeft te twijfelen aan mijn motivatie.”