De Witte wil schuld niet op arbiter steken: Hebben onszelf in de voet geschoten

De Witte wil schuld niet op arbiter steken: "Hebben onszelf in de voet geschoten"

24-10-2016 20:26

Heel Gent zat zondagavond in zak en as nadat het in AS Eupen in de toegevoegde tijd een 1-2 nog zag ombuigen naar een 3-2 nederlaag. Ook Ivan De Witte was aangedaan, al erkende hij in Het Nieuwsblad dat Gent vooral naar zichzelf moest kijken.

"Het is zuur om dit mee te maken. Na de nederlaag in Oekraïne konden we nochtans een opsteker gebruiken en wilden we met een uitzege aanknopen. Alles verliep volgens plan en als je 0-2 voor staat, mag je dit niet meer uit handen geven", blikt de voorzitter terug. 

Veel fans riepen na de wedstrijd op scheidsrechter Luc Wouters, maar daar wou De Witte niet aan meedoen. "De arbitrage speelde inderdaad een rol, maar we hebben onszelf vanavond in de voet geschoten. Dat mogen we niet uit het oog verliezen. Die rode kaart was werkelijk zo nutteloos op die plek van het veld", spaart hij zijn kritiek niet.

"Onze volgende wedstrijd is donderdag voor eigen publiek tegen Standard, dat is inderdaad heel snel. Maar dat kan in de gegeven situatie in ons voordeel spelen. We kunnen simpelweg niet lang stil blijven staan bij deze nederlaag", eindigt De Witte positief.