Real laat oog vallen op Duitse trainer: 'Ze hebben gezien dat hij fantastisch is'

Real laat oog vallen op Duitse trainer: 'Ze hebben gezien dat hij fantastisch is'

24-10-2016 16:33

Hoewel de positie van trainer Zinedine Zidane momenteel niet ter discussie lijkt te staan, heeft Real Madrid interesse in Thomas Tuchel. Dat heeft algemeen directeur Hans-Joachim Watzke van Borussia Dortmund bevestigd.

Watzke kreeg in gesprek met de ZDF de vraag voorgelegd of de Champions League-winnaar een oogje heeft laten vallen op de 43-jarige Tuchel. "Ik geloof van wel. Ik heb goed contact met de mensen bij Real Madrid en na afgelopen seizoen hebben ook zij vastgesteld dat Thomas een geweldige trainer is."

Toch gaat Watzke ervan uit dat Tuchel, die bij Dortmund nog een contract tot medio 2018 heeft, voorlopig niet naar Madrid vertrekt. "Hij is nog zo jong. Het is anders dan met een speler. In de komende twintig jaar kan hij nog zo’n stap maken. Wij zijn blij met hem." Tuchel ging in de zomer van 2015 aan de slag bij BVB, dat hem strikte als opvolger van Jürgen Klopp.

Een terugkeer van Klopp kwam ook aan de orde. "We hebben nog steeds veel contact, deze week nog. Je mag nooit iets uitsluiten, dus een terugkeer ook niet."