Genks voetbal doet watertanden: Genk is op dit moment een attractie

Genks voetbal doet watertanden: "Genk is op dit moment een attractie"

24-10-2016 16:07

De laatste weken overtuigt KRC Genk steeds meer. Europees loopt het vlot. In de competitie won het de Limburgse derby. Peter Vandenbempt is onder de indruk.

"Voor deze week zijn felicitaties voor Genk op zijn plaats met twee overwinningen: tegen Athletic Bilbao (2-0) was dat in één woord gezegd gewoon geweldig gedaan", vertelt hij aan Sporza. Vooral het spel van de Limburgers kon hem overtuigen. "Genk voetbalde met lef tegen de betere Spaanse subtopper", klinkt het.

Ook tegen STVV was het volgens Vandenbempt weer smullen. Al was het maar een nipte zege. "Tegen STVV deed het er op het einde nog alles aan om te kunnen winnen ondanks de vermoeidheid van de Europese match. Dat is knap gedaan op karakter. Racing Genk is op dit moment echt een attractie", vertelt hij.

Vandenbempt ziet Genk echter vooral in eigen huis overtuigen. Het kan volgens hem nog beter. "Ze moeten dat niveau of toch in de buurt daarvan nog eens proberen te halen in een wedstrijd buitenshuis. Dat kan woensdag op het veld van Charleroi, dat is een flinke test", besluit hij.