Unieke beelden: Ronaldo staat op in Real-kleedkamer tijdens rust CL-finale

Unieke beelden: Ronaldo staat op in Real-kleedkamer tijdens rust CL-finale

24-10-2016 14:57

Een interessante video met Cristiano Ronaldo in de hoofdrol doet maandag de ronde op social media. Te zien is hoe de Portugese ster zijn ploeggenoten toespreekt in rust van de gewonnen Champions League-finale tegen Atlético Madrid.

De video, die deel uitmaakt van Real Madrid's documentaire 'In het hart van de elfde', doelend op de elfde Champions League-eindzege van dit jaar, toont hoe Ronaldo zich gedraagt in de kleedkamer. Na een korte blessurebehandeling staat hij op, om een geladen speech te geven voor zijn ploeggenoten.

"Luister, ik wil wat zeggen: we zijn 45 minuten verwijderd van voetbalhistorie. Vermoeidheid zit op dit moment alleen in je hoofd. We moeten nog één helft ons uiterste best doen. We kunnen het doen, want we zijn goed. Het is allemaal mentaal. Nog 45 minuten voor voetbalhistorie. Laten we verdedigen zoals we nog nooit verdedigd hebben. Let's go! Let's go!"

Op het moment van de toespraak stond Real Madrid op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Sergio Ramos. In de tweede helft knokte Atlético zich naar een gelijkmaker, maar in de penaltyserie kwam het alsnog goed voor Real. Ronaldo schoot de beslissende strafschop binnen in San Siro.