'Verschil tussen sterk Club Brugge en zwak Anderlecht groter dan op scorebord'

'Verschil tussen sterk Club Brugge en zwak Anderlecht groter dan op scorebord'

24-10-2016 14:51

Zondag was Club Brugge een maat te sterk voor Anderlecht. Dat zag ook Peter Vandenbempt. De man van de radio looft na de 2-1 zege van Blauw-Zwart Michel Preud'homme.

Op Sporza prijst Vandenbempt de veerkracht van Club Brugge. "De verdiende zege van Club Brugge tegen Anderlecht kwam op het goeie moment. Club leverde de voorbije week twee keer eigenlijk een goeie prestatie: tegen Charleroi en tegen Porto, maar het verloor twee keer op de valreep. Dat gaat toch een beetje in de hoofden spelen als dat blijft duren."

Na negentig minuten stond er in het Jan Breydelstadion 2-1 op het bord. Volgens Vandenbempt gaf dat de feiten niet juist weer. "Ik moet wel zeggen dat het verschil tussen een heel sterk Club Brugge en een heel zwak Anderlecht veel groter was dan de score en de overbodig spannende slotfase doen vermoeden."

Het plan van Preud'homme was perfect: hij heeft gebruikmaakt van de kwetsbaarheden van het huidige Anderlecht. Club begon met een scherpe start tegen een ploeg die net een zware Europese wedstrijd en verplaatsing in de benen heeft. Hij bestookte ook de geïmproviseerde rechterkant van de bezoekende defensie met ook veel druk in het centrum op Dendoncker en Tielemans. Het was een sterke prestatie van de coach en van het team."