Stanciu begint een acuut probleem te worden voor Anderlecht

"Stanciu begint een acuut probleem te worden voor Anderlecht"

24-10-2016 13:01

Ook de wedstrijd tegen Club Brugge heeft geen beterschap gebracht voor Nicolae Stanciu. De Roemeense spelmaker van Anderlecht was onzichtbaar en werd vervangen op het uur. Marc Degryse heeft het stilaan gehad met Stanciu.

In Het Laatste Nieuws geeft Degryse wel aan dat Stanciu niet geholpen wordt door het systeem. "Nicolae Stanciu is stilaan een acuut probleem aan het worden. We kunnen toch niet blijven zeggen dat hij tijd moet krijgen? Stanciu moest op Club geregeld uitwijken naar rechts om Dion Cools af te stoppen, maar dat verdedigende werk zit niet in die jongen. Hij moet een zekere vrijheid krijgen om te renderen", aldus Degryse.

Degryse denkt dat Stanciu mentaal stilaan aan de grond zit na zo veel mindere prestaties. "Tegelijk moet Stanciu bij zichzelf te rade gaan: hij toont te weinig persoonlijkheid om de ploeg te laten draaien. Mentaal zit hij diep, vrees ik. Vraag is wat Weiler nu zal doen: blijft hij Stanciu vertrouwen schenken of zal hij zijn speler beschermen door hem op de bank te zetten?"