Voetbalbond moet aardig wat geld uitgeven aan... speelkaarten!

Voetbalbond moet aardig wat geld uitgeven aan... speelkaarten!

24-10-2016 12:30

In Zandhoven werd afgelopen weekend het WK wiezen gehouden. Met 235 deelnemers mochten de organisatoren een record optekenen. Zij danken de Rode Duivels voor de populariteit van het kaartspel.

De opkomst voor het WK lag verrassend hoog, de gemiddelde leeftijd lag dan weer verrassend laag. Een groot aantal studenten kwam namelijk ook opdagen voor het WK. Kevin Maes van de speelkaartenfabriek Cartamundi bedankt de Rode Duivels voor die populariteit. Sinds zij steeds vaker worden gezien met speelkaarten maken de oude spelletjes een comeback. 

"Het leuke is dat wij nu met een generatie Rode Duivels zitten die ook graag een kaartje legt. De Duivels kingen graag. Ik heb net even naar de Belgische Voetbalbond gebeld omdat ik wist dat jullie me gingen vragen welk spel onze Rode Duivels het liefst spelen, en de voetbalbond vroeg ineens of we nog wat boeken speelkaarten wilden opsturen, omdat de oude blijkbaar bijna versleten zijn. Om maar te zeggen hoe fanatiek Hazard en co zijn!", vertelt Maes in Gazet Van Antwerpen.