Genk heeft prijsschutter gevonden: niemand doet beter dan Karelis in 2016

Genk heeft prijsschutter gevonden: niemand doet beter dan Karelis in 2016

24-10-2016 11:43

Nikolaos Karelis werd zondagavond de held van KRC Genk met een late winning goal in de derby tegen Sint-Truiden (1-0). Een schoonheidsprijs zal zijn doelpunt niet winnen, maar dankzij de treffer mag Karelis zich wel de beste schutter van alle spelers uit de Jupiler Pro League noemen dit jaar.

Over geheel 2016 bekeken trof niemand namelijk vaker raak dan de Griek. Sinds zijn verhuis naar Limburg in januari zette Karelis al 22 keer de netten bol. Zestien keer deed hij dat in competitieverband, vijf keer in de beker en één keer op het Europese toneel, thuis tegen Sassuolo. Daarmee laat de Genkenaar Jérémy Perbet (21) en Mbaye Leye (15) achter zich.

Zijn treffer tegen STVV is het bewijs dat ook onorthodoxe doelpunten punten kunnen opleveren. "Het was een vreemde goal", bekent Karelis in Het Laatste Nieuws. "De speler van Sint-Truiden trapt de bal eigenlijk tegen mijn voet en zo gaat die dan binnen. Maar goal is goal, het maakt niet uit hoe die bal erin gaat. Er zat veel druk op deze partij, we moesten winnen. Dankzij deze overwinning staan we opnieuw op een zucht van de eerste zes. We moeten op dit elan doorgaan, woensdag tegen Charleroi."

Twee goalgetters
Ondanks zijn neus voor doelpunten begon Karelis in zijn Genk-periode al twintig keer op de bank. Dat was ook tegen de Kanaries het geval. "We spelen heel veel wedstrijden in een korte tijd, dat is de enige reden waarom ik vandaag (zondag, nvdr.) op de bank startte", aldus de aanvaller. "Met Samatta hebben we trouwens nog een spits in huis die makkelijk kan scoren, hij moet ook zijn minuten krijgen."