Update: Club Brugge moet het even zonder Wesley doen

Update: Club Brugge moet het even zonder Wesley doen

24-10-2016 15:35

De Braziliaan Wesley Moraes ging zondag zijn boekje te buiten tegen Anderlecht. De boomlange spits mocht invallen, maar verpestte zijn invalbeurt met een snelle rode kaart. Nu heeft hij zijn schorsingsvoorstel gekregen.

Het bondsparket wil hem graag drie speeldagen schorsen, maar wel maar twee speeldagen effectief. Verder zou hij ook nog een boete moeten betalen van 800 euro. Voor de duidelijkheid: dit is maar een voorstel, Club Brugge hoeft dit niet aan te nemen. 

Mogelijk zal Club Brugge de straf echter toch aanvaarden, want de technische staf was duidelijk niet tevreden na de jeugdzonde van Wesley. Hij zal nu vermoedelijk een paar weken in de luwte moeten blijven. Met Jelle Vossen en de terug fitte Abdoulay Diaby heeft Club Brugge sowieso nog twee spitsen die bijna altijd de voorkeur krijgen op Wesley.

 

Update maandag 15.35: Club Brugge aanvaardt de straf van Wesley. Woordvoerder Kirsten Willem liet via Twitter weten dat Blauw-Zwart niet in beroep gaat tegen de straf. De aanvaller moet dus twee weken gaan brommen op de tribune.