Ex-Anderlechtman vindt Weiler maar niets: Geef hem een dosis Preud'homme

Ex-Anderlechtman vindt Weiler maar niets: "Geef hem een dosis Preud'homme"

24-10-2016 11:12

De wittebroodsweken zijn een beetje weg voor René Weiler bij Anderlecht. Na de nederlaag op Club Brugge worden zijn tactische vaardigheden duidelijk in vraag gesteld. Marc Hendrikx ziet in hem echter ook totaal geen motivator.

De ex-speler van Anderlecht neemt in Het Belang Van Limburg geen blad voor de mond. Hij hoopt dat Weiler meer zoals Michel Preud'homme wordt. "Het contrast tussen de twee trainers is enorm. Ik hoop dat René Weiler anders voor de dag komt in de kleedkamer dan langs de zijlijn en in de media. Daar straalt hij bijzonder weinig uit. Er zijn nog veel mensen die na vier maanden de naam van de trainer niet kennen."

Hendrikx hoopt dat Weiler in de komende maanden zijn stempel kan drukken. "Mijn tip: geef Weiler een dosis Preud'homme. En geef dan tegelijkertijd Preud'homme ook een stukje Weiler. Want bij hem wordt het op een bepaald moment bijna degoutant."

Hendrikx weet ook dat Weiler tactisch veel te leren heeft. "Het verbaasde me ook dat Weiler na een kwartier niet tactisch ingreep. Er is niks verkeerds aan spelen met drie verdedigers, zelfs al had dat drie dagen eerder niet het verhoopte effect. Maar als het van geen kanten loopt op de rechterflank met Deschacht en Sowah, dan moet je ingrijpen. Dat gebeurde nu pas na de 2-0, toen het kalf al verdronken was."