Mourinho: 'Dit resultaat verdienen wij niet, hun verdedigers hadden meer te doen'

Mourinho: 'Dit resultaat verdienen wij niet, hun verdedigers hadden meer te doen'

24-10-2016 10:56

Hoewel José Mourinho baalde van de defensieve fouten, vond hij dat Manchester United verder niet eens slecht speelde tegen Chelsea. The Red Devils kregen zondag met liefst 4-0 klop op Stamford Bridge.

Manchester United liep al snel achter de feiten aan doordat Pedro binnen dertig seconden de score opende. De Spanjaard kon eenvoudig toeslaan, nadat hij twee verdedigers te snel af was en doelman David De Gea onnodig uit zijn doel kwam. "Die voorsprong was voor Chelsea ideaal", zegt Mourinho tegen de BBC. "Ze konden controleren en op de counter toeslaan. Wij moesten ruimte weggeven."

"Die fout in de eerste minuut was cruciaal", vond Mourinho. "Het is moeilijk te accepteren, maar we zijn maar mensen." Chelsea liep uiteindelijk uit naar 4-0, maar dat was volgens de Portugees niet verdiend. "We waren dicht bij de 1-1, maar toen maakten zijn de tweede. We waren dicht bij de 2-1, maar toen scoorden zij de derde. We waren dicht bij de 3-1, maar toen scoorden zij de vierde."

"Het team speelde goed, afgezien van de defensieve fouten. Chelsea-keeper Courtois had meer werk dan De Gea. Hun centrale verdedigers hadden meer te doen dan die van ons", aldus Mourinho. "We waren erg sterk voor een langere periode en kwamen vaak in hun strafschopgebied. We kregen kansen en halve kansen, maar Chelsea was sterk in de counter. Dit resultaat verdienen wij niet."