Als ze ons met 3-0 wegzetten, kan je zeggen: we waren nergens. Maar nu...

"Als ze ons met 3-0 wegzetten, kan je zeggen: "we waren nergens". Maar nu..."

24-10-2016 10:42

Zondagavond trok KRC Genk aan het langste eind in de Limburgse derby (1-0). Bij tegenstander Sint-Truiden leefde vooral het gevoel dat men zichzelf in de voet had geschoten, want de bezoekers waren zeker niet de onderliggende partij in de Luminus Arena. Ex-Genkenaar Pieter Gerkens was dan ook ontgoocheld achteraf in gesprek met Radio GRK, exclusief voor VoetbalPrimeur.be

STVV begon ronduit indrukwekkend aan de wedstrijd. "We komen inderdaad heel goed uit de kleedkamer in de eerste helft", beaamt Gerkens. "Het eerste halfuur zetten we Genk heel goed vast. Daarna zijn we misschien iets achteruit gaan leunen, waardoor Genk beter in haar spel kwam. We lieten het initiatief wat aan hen over." 

Hoe beleefde Gerkens die sterke openingsfase van de Kanaries? "Het tempo lag heel hoog, iedereen was gewaarschuwd voor het eerste kwartier. Normaal wil Genk dan druk zetten om het publiek achter zich te krijgen, maar ik denk dat we daar iedereen verrast hebben door zelf hoog druk te zetten en snel te voetballen. Jammer genoeg is dat niet weerspiegeld in het resultaat."

Domme corner
Na de pauze nam Genk wel de controle over. "Maar zelfs in de tweede helft hebben we ook nog enkele zeer goeie kansen gecreëerd, waar we zeker uit hadden kunnen scoren. Jammer dat je op het einde nog zo'n knullige corner tegen krijgt die uiteindelijk binnen valt. Dan is het gewoon jammer dat die domme corner blijft hangen voor de doellijn en uiteindelijk nog binnenvalt."

Voor het overige kreeg de thuisploeg amper uitgespeelde kansen. "Dat maakt het des te zuur voor ons. We staan goed gegroepeerd en geven redelijk weinig weg. Het is onnozel eigenlijk. Hadden ze ons weggezet met 3-0, dan kan je zeggen: "we waren hier vandaag nergens". Maar nu... Met 0-1 denk ik dat niemand iets te zeggen heeft. Het probleem is nu gewoon dat we weer geen punten pakken. Maar het voetbal is er wel, daar kunnen we ons aan optrekken. Het is vooral belangrijk dat we blijven scoren."

Geen superfeestje bij terugkeer
Voor Gerkens had een zege extra deugd gedaan, aangezien hij zijn doorbraak in België beleefde bij Genk. "Het is fijn om terug te komen bij deze mooie club met haar heel mooie stadion en mooie supporters. Daarom is het ook des te zuur. Als we hier hadden kunnen komen winnen, dan was het een superfeestje voor mij", besluit hij.