Ballon d'Or maakt genomineerden bekend: De Bruyne tussen mooi gezelschap

Ballon d'Or maakt genomineerden bekend: De Bruyne tussen mooi gezelschap

24-10-2016 10:29

Kevin De Bruyne is een kanshebber voor de FIFA Ballon d'Or 2016. De prestigieuze prijs wordt elk jaar uitgereikt door France Football en kroont de beste voetballer op de Europese velden. Net als vorig jaar mag De Bruyne zich (voorlopig) tot de beste dertig voetballers rekenen.

Op maandag maakt het Franse magazine om de twee uur vijf genomineerden bekend. De Bruyne heeft al vroeg op de dag uitsluitsel gekregen over zijn nominatie. De Rode Duivel groeide in nauwelijks een seizoen uit tot één van dé sterren van Manchester City en de gehele Premier League. 

Ook vorig jaar kreeg De Bruyne al een plekje op de shortlist. Uiteindelijk eindigde hij toen op nummer achttien, wat de organisatie heel wat kritiek opleverde. Vele waarnemers vonden dat de City-spelmaker namelijk best wat hoger had mogen eindigen. 

Tot op heden zijn nog maar tien namen bekendgemaakt voor de prestigieuze trofee, maar daar zit vanzelfsprekend heel wat mooi volk bij. Onder meer Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Sergio Agüero (ploeggenoot van De Bruyne) maken kans op de hoofdprijs.